Άρθρα/Νέα

Οι πιο hot τάσεις στην αισθητική ιατρική

Μπορεί για κάποιους και κυρίως για κάποιες το χειρουργείο να αποτελεί μονόδρομο ή ακόμη και εθισμό όταν η πρώτη νιότη βρίσκεται πλέον στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ωστόσο πάντα υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις, που σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να είναι και πιο συμφέρουσες, όταν μάλιστα κοστίζουν λιγότερο πόνο, λιγότερο  χρήμα αλλά και λιγότερο χρόνο. Ποιες είναι αυτές; Ενημερωθήκαμε στο 2ο διεθνές συνέδριο Αισθητικής και Αναίμακτης Χειρουργικής που διοργάνωσε η Εταιρία Αισθητικής Ιατρικής και Αναίμακτης χειρουργικής (Society Aesthetic Medicine Non Ablative Surgery -SAMNAS) στο Ευγενίδειο, υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΦ, και σας τις παρουσιάζουμε:

Hybrid Lifting Homologous – το καινούργιο λίφτινγκ χωρίς νυστέρι

Η αναίμακτη βλεφαροπλαστική σε συνδυασμό με τα αυτόλογα νήματα θεωρείται η πιο hot τάση αυτή τη στιγμή και ακούει στο όνομα Hybrid Lifting Homologous. Η μέθοδος έχει δημοσιευθεί στο Journal of Aesthetic & Reconstructive Surgery και όπως μας είπε ο πρόεδρος του συνεδρίου και δημιουργός της, Σωτήρης Τσιούμας, θεωρείται  η επανάσταση στο παραδοσιακό face lifting. «Με αυτή την τεχνική επί της ουσίας καίμε την περίσσεια της επιδερμίδας και αλλάζουμε την κατεύθυνση των ελαστικών ινών από κάθετη σε οριζόντια. Το άτομο που το κάνει αποκτά νεότερη όψη, με έναν απολύτως φυσικό και αυτόλογο τρόπο. Τα αποτελέσματα είναι ιδιαιτέρως εντυπωσιακά, με ελάχιστες μέρες αποθεραπείας και χωρίς καμία χρήση αναισθησίας».

Τι ακριβώς είναι όμως η κάθε μέθοδος χωριστά, που ο γνωστός οφθαλμίατρος-οφθαλμοπλαστικός και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Καμερίνο  της Ιταλίας εφαρμόζει εδώ κι έξι ολόκληρα χρόνια πριν τις συνδυάσει; «Η Plasma Exeresis  εφαρμόζεται με την συσκευή Plexr, είτε στα άνω και κάτω βλέφαρα (αναίμακτη βλεφαροπλαστική) ή και σε όλο το πρόσωπο(face lifting).Μέσω αυτής της μεθόδου έχουμε εξάχνωση της επιδερμίδας χωρίς να διαπεράσουμε την βασική της μεμβράνη, καθώς επίσης και δημιουργία κολαγόνου. Η διαδικασία διαρκεί από 15-20 λεπτά  και μπορεί να χρειαστούν 1-3 συνεδρίες. Τα αποτελέσματα είναι εξίσου εντυπωσιακά με αυτά  μιας χειρουργικής επέμβασης, αλλά χωρίς τομές, ουλές, αναισθησία. Διαρκούν ανάλογα με το βαθμό γήρανσης του κάθε ατόμου. Τα αυτόλογα νήματα, η μέθοδος δηλαδή  Needle Shaping, γίνεται με τη χρήση της συσκευής Vibrance και βελόνων βελονισμού. Εφαρμόζεται για αναμόρφωση στα χείλη, το πηγούνι, τα ζυγωματικά και τις ρυτίδες, βελτίωση του περιγράμματος  του προσώπου, ανόρθωση στήθους και γοφών χωρίς υλικό. Χρειάζονται 4-6 συνεδρίες (η κάθε συνεδρία έχει και μία επαναληπτική) και τα αποτελέσματα είναι φανερά από την πρώτη στιγμή, ενώ ο ασθενής επανέρχεται αμέσως στην καθημερινότητά του, χωρίς καμία επιπλοκή και παρενέργεια».

Νήματα μετά τα 50 και υπό προϋποθέσεις

Σύμφωνα πάντως με τη δερματολόγο Μαρία Σηφάκη « σε αντίθεση με τα αυτόλογα νήματα, τα ετερόλογα νήματα καλό θα είναι να περιορίζονται σε γυναίκες άνω των 50-55 ετών, καθώς η μέθοδος συνεπάγεται πολύ πυκνό και συμπαγή ιστό, κάτι που είναι μεν επιθυμητό σε μια γυναίκα μεγάλης ηλικίας, όχι όμως και σε μια γυναίκα 30-40 ετών. Eπίσης, τα νήματα αντενδείκνυνται σε πάσχοντες από αυτοάνοσα νοσήματα, δερματικές παθήσεις, νοσήματα κολλαγόνου και καρκινοπαθείς».

Όμορφες και δροσερές «πάνω κάτω»

Και μπορεί για πολλούς να θεωρείται ταμπού η αισθητική γυναικολογία, ωστόσο κερδίζει συνεχώς έδαφος όπως μας είπε στο περιθώριο του συνεδρίου ο καθηγητής Αισθητικής Γυναικολογίας από το Λονδίνο Dr Sherif Wakil :«Το 50%των γυναικών έχουν σεξουαλικά προβλήματα λόγω ξηρότητας. Όμως υαλουρονικό, βοτουλινική τοξίνη ραδιοσυχνότητες και αυτόλογες μεσοθεραπείες που μέχρι τώρα χρησιμοποιούντο αποκλειστικά στο πρόσωπο, πλέον μετακομίζουν χαμηλότερα για να διορθώσουν όχι μόνο την όψη αλλά και τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα γεννητικά όργανα με την ηλικία, ή λόγω κάποιων προβλημάτων υγείας».

Βλαστοκύτταρα  δια πάσαν νόσον,  αλλά και αλωπεκίαν του αγοριού απέναντι

Αν πάντως δεν σας αρέσει ο καλός σας με το «λουκ α-λα- Μπέκαμ», με τη βοήθεια των βλαστοκυττάρων μπορείτε να του «φυτέψετε» μαλλιά, όπως επισημαίνει ο πλαστικός χειρουργός Στέφανος Παπαδόπουλος: «Η φιλοσοφία της θεραπείας είναι στην χορήγηση μεσεγχυματικών βλαστικών κυττάρων, τα οποία λαμβάνονται από τον ίδιο τον ασθενή στην συνέχεια υπόκεινται σε μηχανική επεξεργασία και τοποθετούνται στις προς θεραπεία περιοχές. Απαιτείται μόνο μία συνεδρία και τα πρώτα αποτελέσματα είναι εμφανή μετά από 4 εβδομάδες. Το Regena Activa είναι η πρώτη αναγνωρισμένη θεραπεία από το αμερικανικό FDA για χρήση στην αντιγήρανση, στην επούλωση τραυμάτων και ελκών, στην ανδρογενή αλωπεκία, στην βελτίωση μετατραυματικών και μετά εγκαυμάτων ουλών, αλλά και στην χρήση ορθοπεδικών προβλημάτων».

Fillers για ρινοπλαστική  λιπόλυση και περίγραμμα προσώπου

Τα fillers σε διάφορες εκδοχές πάντως φαίνεται να πρωταγωνιστούν πλέον στην αισθητική ιατρική, αφού όπως μάθαμε,  με μικροενέσεις τύπου μεσοθεραπείας  που περιέχουν γλυκογόνο και βιταμίνη C μπορεί αναίμακτα να μειωθεί το λίπος σε συσσωρευμένες περιοχές. Επίσης με άλλου τύπου fillers οι πλαστικοί μπορούν να ανορθώνουν τη μύτη, ή το περίγραμμα του προσώπου.Το κλειδί σε κάθε περίπτωση, είναι η εξατομίκευση, όπως τονίστηκε κατ’ επανάληψιν από τους ειδικούς.

Οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή

Συμφωνία με το Διάβολο, σαν αυτή που έκανε ο Φάουστ με το Μεφιστοφελή, θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει όλες αυτές τις τεχνικές.  Όπως ακούσαμε άλλωστε στο συνέδριο οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις επηρεάζουν, το ψυχολογικό, το ενδοκρινολογικό, αλλά και το ανοσοποιητικό σύστημα θετικά. Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε ότι η ομορφιά ξεκινά εκ των έσω αφού όπως έλεγαν «τα παιδιά τα δικά μας» χιλιάδες χρόνια πίσω, «οία η μορφή τοιάδε και η ψυχή».

 

Translate »