Υπηρεσίες

Μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία είναι η πρακτική της ενέσιμης διείσδυσης μικρών ποσοτήτων φαρμακευτικών ουσιών και/ή βιταμινών. Η μεσοθεραπεία αναγνωρίστηκε επισήμως από τη Γαλλική Ακαδημία Ιατρικής το 1987, ενώ εφαρμόστηκε για πρώτη φορά από τον Δόκτορα Michel Pistor το 1952. Σήμερα, πάνω από 15.000 ιατροί εφαρμόζουν τη μεσοθεραπεία σε ολόκληρη την Ευρώπη και Αμερική.

Η μεσοθεραπεία χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ακμής, της μείωσης ρυτίδων προσώπου, στη θεραπεία του τριχωτού κεφαλής, της αρθρίτιδας, των κακώσεων στις αρθρώσεις, των αθλητικών τραυματισμών καθώς και για αισθητικούς λόγους, όπως είναι η μείωση της κυτταρίτιδας και η απώλεια βάρους. Ενώ κάθε θεραπευτική συνεδρία μεσοθεραπείας μπορεί να περιλαμβάνει της εφαρμογή εκατοντάδων μικρών ενέσεων, οι θεραπευτικές συνεδρίες διαρκούν συνήθως μόνο λίγα λεπτά.

Η μεσοθεραπεία συνίσταται στην ενέσιμη εφαρμογή ενός εξατομικευμένου μίγματος βιταμινών, αμινοξέων, ομοιοπαθητικών σκευασμάτων και φαρμακευτικών ουσιών, το οποίο τοποθετείται μόλις λίγα χιλιοστόμετρα κάτω από την επιδερμίδα (στο μεσόδερμα) ακριβώς στην προβληματική περιοχή, μέσω μιας σειράς μικροσκοπικών και σχεδόν ανώδυνων μικρο–ενέσεων, προκειμένου να επιτευχθεί ένα επουλωτικό ή διορθωτικό θεραπευτικό αποτέλεσμα. Η μεσοθεραπεία αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο όπλο που οι ιατροί έχουν στο οπλοστάσιο της ιατρικής αισθητικής.

Η μεσοθεραπεία διαθέτει μεγάλη γκάμα χρήσεων ανάλογα με τις ανάγκες σας. Στις ποικίλες χρήσεις της περιλαμβάνεται η εκ νέου ενίσχυση των τριχοθυλακίων, η αναζωογόνηση του δέρματος, η απώλεια βάρους και η καταπολέμηση της κυτταρίτιδας.

Πως είναι δυνατόν η μεσοθεραπεία να διαθέτει τόσες πολλές χρήσεις;

Επειδή ακριβώς κάθε διάλυμα είναι ειδικά διαμορφωμένο για το ατομικό πρόβλημα κάθε ένα από εσάς. Δημιουργείται ένα εξατομικευμένο μίγμα, το οποίο εγχύεται ανάλογα με τα προβλήματα που θέλει να καταπολεμήσει ο ιατρός σε συνεργασία με εσάς. Αντίθετα με τις χειρουργικές επεμβάσεις η μεσοθεραπεία είναι κυριολεκτικά ανώδυνη, δεν απαιτεί ούτε χρόνο ανάρρωσης, ούτε μεγάλους επιδέσμους, ούτε ζώνες, ούτε αναισθησία. Αντίθετα από πολλές χειρουργικές επεμβάσεις που απαιτούν αρκετές ημέρες έως και εβδομάδες ανάρρωσης, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε μεσοθεραπεία δεν είναι υποχρεωμένοι να διακόπτουν το πρόγραμμα της καθημερινής τους ζωής.

mesotherapeia 2Πλεονεκτήματα: Η μεσοθεραπεία γενικά διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα. Εξαφανίζει τις παρενέργειες και τις αντενδείξεις που σχετίζονται με πολλές φαρμακευτικές αγωγές. Πολλές φορές, η δυσανεξία σε διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα σχετίζεται με το γεγονός, ότι αυτά εφαρμόζονται σε σημεία του σώματος που δεν είναι απαραίτητα. Έτσι, τα άτομα που κανονικά δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν το φαρμακευτικό σκεύασμα που έχουν ανάγκη εξαιτίας κάποιας αντένδειξης, τώρα μπορούν να εκδηλώσουν ανοχή στο φάρμακο αυτό στη μεσοθεραπευτική του μορφή. Και επειδή η περιοχή–στόχος προσεγγίζεται με άμεσο και ακέραιο τρόπο, η ποσότητα των φαρμάκων που χρειάζεται μειώνεται σε μεγάλο βαθμό, ενώ τα αποτελέσματα γίνονται αισθητά πολύ γρηγορότερα. Χάρη στην αποτελεσματικότητα της μεθόδου, οι εφαρμογές είναι εξαιρετικά εκτενείς. Η μόνη παρενέργεια που μπορεί να εκδηλωθεί είναι μία ήπια μορφή μωλώπων.

Μερικά από τα οφέλη της μεσοθεραπείας:

 • Μείωση ρυτίδων
 • Επαναπροσδιορισμός των κυτταρικών λειτουργιών του δέρματος
 • Βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος προς την περιοχή
 • Βελτιωμένη λεμφική κυκλοφορία
 • Διάλυση των πλεονασματικών αποθεμάτων λίπους
 • Καταπολέμηση της κυτταρίτιδας

Πρωτόκολλα μεσοθεραπείας

ΠΡΟΣΩΠΟ

 • Πρωτόκολλο Αναζωογόνησης / Αντιοξείδωσης
 • Πρωτόκολλο Αντιγήρανσης
 • Πρωτόκολλο Lifting / Σύσφιξης
 • Πρωτόκολλο Φωτογήρανσης / Μελάσματος
 • Πρωτόκολλο Αφυδατωμένου δέρματος
 • Πρωτόκολλο Ευαίσθητου Δέρματος

ΣΩΜΑ

 • Πρωτόκολλο Τοπικού Πάχους (για κάθε περιοχή π.χ. κάτω βλέφαρο)
 • Πρωτόκολλο Σύσφιξης (για χέρια)
Translate »