Υπηρεσίες

Λίφτινγκ Ρυτίδων

Το λεγόμενο Λίφτινγκ Ρυτίδων είναι μια απλή, μη χειρουργική φαρμακευτική διαδικασία αντιμετώπισης και λείανσης των ρυτίδων έκφρασης του μεσόφρυου,του μετώπου και των ματιών. Μια δεκάλεπτη θεραπεία, με απλές ενέσεις, ακινητοποιεί τους μύες που προκαλούν τις ρυτίδες αυτές. Στη Βιολογία, Λίφτινγκ Ρυτίδων καλούμε μια φυσική, επεξεργασμένη πρωτεϊνη που παράγεται από το βακτήριο Clostridium Botulinu. Πολύ μικρές δόσεις του φαρμάκου χορηγούνται στον μυ, αναστέλλοντας τη μετάδοση του νευρικού ερεθίσματος και έτσι μπορεί χρησιμοποιηθεί μια τοπική αναισθητική κρέμα. Η όλη διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά.

Η ενόχληση είναι μηδαμινή και σύντομη – πολλοί ασθενείς την χαρακτηρίζουν ως τσίμπημα κουνουπιού. Το Λίφτινγκ Ρυτίδων είναι η μόνη θεραπεία που δρα στην αιτία των ρυτίδων που είναι οι συσπάσεις των μυών κατά την έκφραση. Κατά συνέπεια, κάποιος που υποβάλλεται για μια συγκεκριμένη περίοδο σε θεραπεία Λίφτινγκ Ρυτίδων καθυστερεί την εμφάνιση ή την επιδείνωση των ρυτίδων για όσο χρόνο λειτουργεί το Λίφτινγκ Ρυτίδων.

botox 1

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Λίφτινγκ Ρυτίδων είναι ότι είναι αναστρέψιμο. Έτσι και οι σπάνιες ανεπιθύμητες ενέργειες είναι πάντα αναστρέψιμες. Αυτές μπορούν να είναι ζάλη και πονοκέφαλος για 24 ώρες (από τις ενέσεις και όχι από το φάρμακο) και ελαφρά πτώση του άνω βλεφάρου για λίγες μέρες (αντιμετώπιση με κολλύριο).

botox2Η πιθανότητα τοπικής αλλεργικής αντίδρασης από το φάρμακο είναι εξαιρετικά χαμηλή.

 

 

Διάρκεια θεραπείας είναι 3μηνες – 6μηνες ανάλογα με τη σύσπαση των μυών και την εργασία του ασθενή και οι εφαρμογές του:
Α) αντιμετώπιση ρυτίδων έκφρασης της περιοφθαλμικής (μεσοφρυο, πόδι χήνας, μέτωπο)
Β) βλεφαροσπασμό
Γ) Βrown lift ανόρθωση οφρύος

 

Αποτελέσματα (εικόνες πριν & μετά):
Translate »