Υπηρεσίες

Όγκοι βλεφάρων

Τα βλέφαρα εμφανίζουν πολύ συχνά παθήσεις με αισθητικά και λειτουργικά προβλήματα. Πολλές φορές νεοπλάσματα των βλεφάρων εμφανίζονται με τη μορφή μικρής ελιάς ή εξέλκωσης που αν παραμεληθούν ενδέχεται να αποβούν μοιραία για την υγεία των ματιών μας.

Υπάρχουν καλοήθεις όγκοι, όπως μολυσματική τέρμινθος, ακροχόδονας (κρεατοελιά), σμηγματορροική κεράτωση, γεροντική κεράτωση, θηλώματα, ξανθελάσματα και κερατοακάνθωμα. Υπάρχουν κακοήθεις όγκοι, όπως βασικοκυτταρικό καρκίνωμα, ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα και καρκίνωμα σμηγματογόνου αδένα.

Το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα είναι ο πιο κοινός κακοήθης όγκος του βλεφάρου και δεν μεθίσταται. Μπορεί να είναι ελκώδης, οζώδης, σκληρωτικός ή τύπου morphea. Η θεραπεία είναι χειρουργική αφαίρεση του όγκου και αποκατάσταση του βλεφάρου.

Το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα είναι σπάνιο με μορφή έλκους, όζου, θηλώματος ή δερματικού κέρατος και μεθίσταται. Θεραπεύεται με ευρεία εκτομή του όγκου και αποκατάσταση του βλεφάρου. Το καρκίνωμα σμηγματογόνων αδένων είναι σπάνιος όγκος και εμφανίζεται ως υποτροπιάζων χαλάζιο ή χρόνια βλεφαρίτιδα. Θεραπεύεται με ευρεία εκτομή. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή και να συμβουλευόμαστε τον θεράποντα ιατρό μας συχνά.

Φωτογραφίες πριν & μετά

002
αφαίρεση θηλώματος βλεφάρου
 

Εξάχνωση Καλοήθους Ογκιδίου με τo PlexR

Translate »